Grupne radionice ReActing

Radionica pod nazivom ReActing spoj je tjelesno orijentirane psihoterapije te dramskih i scenskih tehnika – kao alata za rad. Ona sadrži različite elemente koji podsjećaju na psihodramu, forum teatar, improvizacije, konstelacije…

Ti elementi će se preklapati, no značaj ovog rada je da, kroz okvir koji smo postavili, sve što se unutar njega događa ovisi upravo o vama, uz moju podršku. Uz vodstvo, značaj grupe i njene dinamike jedan je od najvažnijih faktora.

Rad je podijeljen na tri dijela Tijelo-psiha-emocije te uključuje:

  • vježbe kontakta sa senzacijama, emocijama, mislima, kroz pokret, dah, glas, primjena kostabdominalnog disanja kroz vokalni ciklus (priprema za scenski rad)
  • dramske igre za buđenje pažnje, fokusa, koncentracije, ulazak u timski rad, preuzimanje odgovornosti i svjesne prisutnosti sa sobom i grupom
  • rad na sceni kroz postavljanje osobne tematike, sudjeluju svi polaznici, priča se prikazuje i odigrava kroz tri različite perspektive – igranje sebe, ulazak u “tuđe cipele”, odnosno igranje osobe s kojom postoji priča/tema, ili gledanje vlastite dinamike iz publike (priča može biti postavljena kao više suprotstavljenih dijelova sebe – koje kreiramo kao zasebne osobe)

Prednost različitih perspektiva osobi daju posve novo iskustvo i uvide te sada dobiva siguran prostor da istraži ili izrazi sve što ima osjećaj da u tom odnosu ne može ili ne smije. Svi koji su “pomagači” na sceni, ali i oni u publici, također su pozvani da osjete sebe u ulozi koju igraju (koliko se prepoznaju, što te uloge u njima izazivaju). Osobe mogu odabrati hoće li postavljati svoju priču ili će samo sudjelovati kao pomagači u tuđim postavama.

Vjerujem da ovaj rad, uz znatiželju prema sebi, može pobuditi dosta igre, radosti i uzbuđenja. Dobrodošlo je i ako ima otpora, srama, stiskanja, zbunjenosti.

Radionica se odvija mjesečno, kao jednodnevna ili vikend radionica. 

Prijave na newsletter za sve informacije o radionicama.

 

Kontaktiraj me za više informacija i rad sa mnom