Individualan rad (1:1)

U tjelesno orijentiranoj psihoterapiji uz klasičan razgovor, radimo s tjelesnom ekspresijom – pokretom, glasom, dahom i kontaktom.

Sva naša životna iskustva, posebno rana iskustva – kada smo bili bebe, ostala su zapisana u našem živčanom sustavu i u našim tkivima s obzirom da smo u tom razdoblju funkcionirali kroz osjete ugode i neugode, a mozak još nije bio dovoljno razvijen da bi formirao sjećanja na kognitivnoj razini. Sva ona neugodna iskustva koja su za sustav bila previše te ih nismo mogli dovršiti zbog nedostatka regulacije odrasle osobe koja zbrinjava – ostala su u nama kao energetski vrtlog, koji i dalje čeka da bude dovršen. Tijelo i dalje žudi za regulacijom i dolaskom u mirno i balansirano stanje. Sada u odrasloj dobi dovoljno je da nas određene osobe ili situacije podsjete na naše traumatsko iskustvo, što se često događa nesvjesno, tijelo će početi reproducirati ista stara emocionalna stanja, senzacije, misli i povlačiti nas u vrtlog koji ima puno više veze s našom prošlosti, nego sadašnjom situacijom.

Upravo zato u tjelesnoj psihoterapiji oživljavamo dijelove koji su zapeli i ostali zamrznuti u starim pričama, emocijama, uvjerenjima, obrascima i pružamo prostor da se slobodno izraze, dovrše te dobiju novo iskustvo – sada u sigurnom okruženju uz podršku.

  • u radu njegujem sigurnost i odnos povjerenja, da bismo uopće mogli otvarati ranjive, bolne i neistražene dijelove
  • nudim podršku kroz svoju strpljivu prisutnost
  • doticanjem emocionalne boli, tjelesnih i energetskih blokada, prisilnih misli i otpora gradit ćemo kapacitet za nošenje s nelagodom i otkrivati resurse koji će ti biti oslonci u teškim trenucima
  • lagano i postupno ćemo otpuštati stare brane koje koče život i užitak u tebi i tvojim odnosima te otkrivati prepuštanje s više slobode i povezanosti

 

Kontaktiraj me za više informacija i rad sa mnom